Rajčatový salát s fazolkami a rukolou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
400 g rajčata
3 lžíce olivový olej
1 - 2 lžíce citronová šťáva
5 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
250 g fazolové lusky
3 hrstě čerstvá pažitka
2 hrstě čerstvá rukola

Postup přípravy receptu

  1. Mladé fazolové lusky vypereme pod tekoucí vodou, očistíme od stopek, překrájíme a povaříme v osolené vodě přibližně 3 - 5 minut. Na skus uvařené fazolové lusky ihned zchladíme pod studenou tekoucí vodou a vložíme do mísy s ledem. Jakmile zcela vychladnou, scedíme je a v utěrce osušíme

  2. Bílé části jarní cibulky nakrájíme na drobné kostičky. Pažitku a rukolu omyjeme a jemně nasekáme

  3. Omytá rajčata nakrájíme na kousky a v míse promícháme s fazolkami, cibulí a bylinkami. Salát osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a podle chuti okyselíme citronovou šťávou

  4. Rajčatový salát s fazolkami a rukolou podáváme jako přílohu ke grilovanému masu i sýru. Salát výborně chutná i samostatně s opečenou bagetou jako chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!