Kroupová polévka s masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
1/2 ks kuře
1/2 ks pórek
250 g kroupy
5 kuliček nové koření
1/2 ks malý celer
10 kuliček černý pepř
1 ks velká mrkev
čerstvá petrželka
400 g libové uzené maso
1 ks velký brambor
1 ks malá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy spaříme a propláchneme. Potom je v osolené vodě uvaříme doměkka. Vodu slijeme a kroupy odložíme stranou

  2. Kuře a uzené maso očistíme a omyjeme. Celer, mrkev, petržel a pórek očistíme, cibuli s česnekem oloupeme. Připravené suroviny vložíme do studené vody, přidáme koření, sůl a zakryté vaříme zvolna alespoň 2 hodiny, dokud není maso měkké. Potom vývar přecedíme do jiného hrnce a maso i zeleninu nakrájíme na kousky. Syrový brambor oloupeme a nastrouháme najemno

  3. Vývar přivedeme k varu, vložíme uvařené kroupy, zeleninu a maso. Polévku zahustíme nastrouhaným bramborem, krátce povaříme a podle potřeby dochutíme kořením. Nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať, ale již dále nevaříme

  4. Kroupovou polévku s kuřecím a uzeným masem podáváme s pečivem jako samostatný chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!