Ragú ze srnčího a zeleniny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
1 lžička cukr
1 špetka sůl
5 dkg máslo
1 ks cibule
1 lístky koriandr
1 lístky bobkový list
1 lžíce polohrubá mouka
1 dl suché červené víno
5 lžic kořenová zelenina
500 dkg srnčí maso
podle chuti
1 špetka tymián
2 kuličky jalovec
2 kuličky nové koření
3 kuličky celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Srnčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky.

  2. Na másle nebo tuku osmahneme kořenovou zeleninu, pak přidáme cibuli, maso a osolíme. Srnčí dusíme bez jakéhokoliv podlití, než se zelenina trochu osmaží. Pak přilijeme vývar, přidáme koření a dusíme doměkka.

  3. Měkké srnčí vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk a zaprášíme moukou. Mouku upražíme a podlijeme. Provařené ragú procedíme, přidáme zpět maso a dodáme chutí citronové šťávy, přisladíme a přidáme víno, nakrájený koriandr.

  4. Ragú ze srnčího a zeleniny podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou těstoviny, knedlíky nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!