Zaječí ragů recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1 list bobkový list 2 ks grapefruit 4 lžíce olivový olej 125 ml červené víno 1 lžíce sladká paprika mletý pepř 125 ml masový vývar 1,2 kg zaječí kýta 8 ks černý pepř 1 lžička drcený tymián
Postup Zaječí ragů
Postup přípravy receptu
-
Zaječí kýtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Maso odblaníme, vykostíme a rozkrájíme na kostky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, následně ho osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou
Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nahrubo a osmahneme spolu s masem. Přidáme koření: bobkový list, celý pepř a tymián. Zalijeme červeným vínem (je dobré nějaké aromatické) a vývarem, důkladně promícháme a přiklopené pokličkou dusíme asi 40 minut
Nakonec oloupeme také grapefruity, nakrájíme jejich dužninu a přidáme ji do ragú. Po zavaření a odstavení z ohně lze ragů ještě dozdobit grapefruitovou kůrou
Jako příloha k zaječímu ragů je vhodná dušená zelenina, například mrkev a bílá ředkev nebo mangold. K pití doporučujeme suché červené víno
Foto: www.profimedia.cz