Zaječí ragů recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 list bobkový list
2 ks grapefruit
4 lžíce olivový olej
125 ml červené víno
1 lžíce sladká paprika
mletý pepř
125 ml masový vývar
1,2 kg zaječí kýta
8 ks černý pepř
1 lžička drcený tymián

Postup přípravy receptu

  1. Zaječí kýtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Maso odblaníme, vykostíme a rozkrájíme na kostky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, následně ho osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou

  2. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nahrubo a osmahneme spolu s masem. Přidáme koření: bobkový list, celý pepř a tymián. Zalijeme červeným vínem (je dobré nějaké aromatické) a vývarem, důkladně promícháme a přiklopené pokličkou dusíme asi 40 minut

  3. Nakonec oloupeme také grapefruity, nakrájíme jejich dužninu a přidáme ji do ragú. Po zavaření a odstavení z ohně lze ragů ještě dozdobit grapefruitovou kůrou

  4. Jako příloha k zaječímu ragů je vhodná dušená zelenina, například mrkev a bílá ředkev nebo mangold. K pití doporučujeme suché červené víno

  5. Foto: www.profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!