Pudinkové řezy se smetanou a skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
5 lžic cukr
1 l mléko
3 balíčky pudinkový prášek
těsto
1 dl olej
4 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
20 dkg hladká mouka
20 dkg cukr krupice nebo krystal
na ozdobu
ovoce
1 balíček šlehačka v prášku
mletá prosátá skořice
na potření
2 balíčky vanilkový cukr
2 kelímky zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem.

  2. Uvaříme pudink z litru mléka, cukru a 3 balíčků pudinkového prášku. Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto a srovnáme stěrkou. Teprve teď dáme těsto s krémem péct asi na 20 - 25 minut na 180 °C.

  3. Na upečený a jen lehce zchladlý moučník navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými cukry. Po vychladnutí jsem moučník ještě potřela 1 ušlehanou šlehačkou Dr. Oetker z prášku, ozdobila vidličkou a posypala přes sítko skořicí.

  4. Pudinkové řezy se smetanou a skořicí je možné před podáváním ještě dozdobit ovocem. Já dávám čerstvé jahody a je to vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!