Pudinkové vánoční cukroví recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
200 g máslo
mléko
1 ks čokoláda na vaření
100 g cukr moučka
hladká mouka
300 g polohrubá mouka
0,33 kostek rostlinný tuk
4 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo, vejce, mouku, cukr a pudinkové prášky smícháme dohromady a vypracujeme lepkavé těsto. Musí být lepkavé tak akorát, takže mléko si přidáváme po troškách a postupně. Takto lepkavé těsto si zabalíme do fólie a necháme ho v chladu uležet do dalšího dne. Normálně se s těstem pracuje ihned (právě kvůli té lepivosti), ale my ho budeme dělat jinak

  2. Další den si vyválíme placku o šířce asi 3 - 4 mm. Musíme ho neustále podsypávat hladkou moukou, aby se nepřilepilo na vál. Vykrájíme si kolečka a pečeme na 170 °C, dokud kraje lehounce nezrůžoví, nesmí moc, jelikož cukroví pak nebude mít chuť jakou by mělo mít. Samozřejmě si z těsta můžeme vykrájet i jiné tvary

  3. Takto upečené pudinkové cukroví necháme vychladnout, poté namažeme marmeládou a spojujeme

  4. Polevu si připravíme z čokolády na vaření a rostlinného tuku. Rozpouštíme v malém kastrůlku, který je vložený ve větším kastrůlku s horkou (až vroucí) vodou

  5. Pudinková kolečka si v čokoládě namáčíme jen do poloviny a odkládáme na tác. Necháme vychladnout v lednici nebo chladné spíži a je hotovo. Pudinkové banánky, kolečka a jiné tvary pečeme alespoň tři týdny dopředu, ať je máme na Vánoce krásně měkké!

  6. Pudinkové vánoční cukroví ozdobí vánoční stůl a skvěle si na něm pochutnáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!