Rajská polévka s mrkví a rýží recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžička majoránka
1,5 - 2 l voda
1 - 2 hrstě rýže
vegeta
2 - 3 kostky bobkový list
mletý barevný pepř
1 lžíce sušená petrželka
10 kuliček celý zelený pepř
1 kostka zeleninový bujon
1 - 2 lžíce hotová jíška
4 - 5 ks růžičky brokolice
tekuté polévkové koření
3 - 4 ks střední mrkev
1 sklenka rajský protlak (250 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Brokolicové růžičky omyjeme, rozdělíme na menší kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu dáme vařit společně s bujonem do vody, až je skoro měkká, trvá to asi 15 minut

  2. Do vývaru se zeleninou vlijeme rajský protlak, ochutíme majoránkou, polévkovým kořením, vegetou a přidáme bobkový list s kuličkami zeleného pepře. Polévku necháme projít varem. Poté přidáme propláchnutou rýži a dalších asi 15 minut vaříme. Vsypeme mletý pepř, zelenou petrželku a rajskou polévku promícháme. Nakonec vmícháme hotovou jíšku a necháme projít varem

  3. Rajskou polévku s mrkví a rýží rozdělíme do misek a ještě horkou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!