Rajská polévka s masovými nočky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
5 stroužků česnek
olej
sůl
1 hrst petrželka
1 ks cibule
1 lžička rozmarýn
1 l masový vývar
150 g mleté hovězí maso
1 lžíce škrobová moučka
50 g strouhaný sýr
chilli koření
mletý černý pepř
400 g loupaná rajčata
baby rajčata
100 g vařené těstoviny orzo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Lístky rozmarýnu usekáme. Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme chilli kořením a promícháme se strouhaným sýrem. Spojíme s máčeným škrobem a necháme v chladu rozležet

  2. Těstoviny uvaříme ve vařící vodě podle návodu na obalu

  3. Na oleji zvolna zpěníme cibulku a česnek. Potom vmícháme loupaná rajčata z konzervy, cukr, rozmarýn, ostatní koření a krátce podusíme. Zalijeme vývarem a polévku přivedeme k varu. Z masové směsi mokrýma rukama tvarujeme malé kuličky, které vkládáme do polévky a zvolna povaříme asi 15 minut

  4. Horkou rajskou polévku s masovými nočky podle potřeby dochutíme a vmícháme usekanou petrželku

  5. Na talíře rozdělíme těstoviny, na které položíme rozkrojené baby rajčátko a přelijeme hotovou polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!