Pstruh s mandlemi a slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 snítka kopr
10 dkg anglická slanina
2 hrstě nasekané mandle
4 ks filety ze pstruha
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
drcený barevný pepř
na obalení
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Filety ze pstruha omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a osolíme. Kopr nasekáme najemno a vtlačíme do rybích filetů. Drcený barevný pepř taky vtlačíme do filetů a nakonec rybu obalíme v hladké mouce.

  2. Připravené filety opečeme na másle. Opečenou rybu vložíme do zapékací mísy a necháme dopéct ve vyhřáté troubě zhruba deset minut.

  3. Mezitím na pánvi nasucho orestujeme posekané mandle, aby byly mírně nahnědlé. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu opečeme na pánvi na kapce oleje dozlatova.

  4. Upečeného pstruha posypeme kostičkami slaniny a opraženými mandlemi a ihned podáváme. Pstruha s mandlemi a slaninou podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!