Polévka z Jeruzalémského artyčoku s bylinkovou pěnou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 g sůl
50 g máslo
0,5 l mléko
0,1 l smetana
200 g petržel
0,2 l zeleninový vývar
1 g pepř bílý mletý
lanýžový olej
0,5 kg jeruzalémský artyčok

Postup přípravy receptu

  1. Artyčoky oloupeme a lehce orestujeme na másle. Přidáme mléko a smetanu, poté mírně vaříme do poloměkka. Vše důkladně rozmixujeme. Polévku ochutíme solí, bílým pepřem a ještě jednou provaříme

  2. Připravíme si bylinkovou pěnu. Petržel zblanšírujeme, zchladíme a rozmixujeme s osoleným mlékem. Vzniklou kaši přecedíme přes jemný cedník. Podle chuti osolíme a za stálého mixování zahříváme na 70 °C. Vzniklou pěnou zdobíme polévku na talířích

  3. Při podávání polévku zastříkneme bylinkovou pěnou a zakápneme lanýžovým olejem. Polévku z Jeruzalémského artyčoku s bylinkovou pěnou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!