Pstruh s kmínem na másle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo na smažení
4 ks vykuchaný pstruh
podle chuti
sůl
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané pstruhy omyjeme ve studené vodě, hlavu i ploutvičky necháme.

  2. Zvenku i zevnitř osolíme a okmínujeme.

  3. Všechno máslo necháme rozpustit v teflonové pánvi nebo v pekáčku. Jakmile máslo začne pěnit, vložíme pstruhy a stáhneme na 3/4 výkonu, ať nejsou příliš zprudka.

  4. Po 5 minutách opatrně otočíme. Po zhruba 20 minutách je středně velký pstruh propečený.

  5. Pokud máte taky rádi křupavou kůrčičku, zvýšíme výkon a pečeme ještě pár minut z každé strany až dozlatova.

  6. Pstruh s kmínem na másle chutná s americkými brambory a dušenou zeleninou. Můžeme jej podávat také jen s lehkým zeleninovým salátem s kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!