Kadaňské rohlíčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
250 ml mléko
čokoláda
300 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
100 g polohrubá mouka
2 lžíce maizena
300 g mleté vlašské ořechy
250 g Zlatá Haná

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin zpracujeme těsto, jde to ztuha, pokud jsou ořechy málo mastné, přidáme trochu tuku. Po odpočinutí z těsta vyválíme placku cca 0,5cm vysokou a vykrajujeme rohlíčky s kulatými rohy, pečeme 20 minut na 150 °C

  2. Na upečené vychladlé korpusy nastříkáme sáčkem s ozdobnou špičkou krém (použila jsem krém smíchaný s rybízovou marmeládou - je chutnější), dáme ztuhnout do mrazáku a potom rohlíčky krémem namočíme do čokolády

  3. Krém: Z 250ml mléka a dvou vrchovatých polévkových lžic maizeny uvaříme hustou kaši, odstavíme z ohně a za občasného míchání necháme zchladnout. Zlatou Hanou našleháme s 1 vanilkovým cukrem a postupně zašleháváme i vychladlou kaši z maizeny. Dosladíme podle chuti moučkovým cukrem. Přidáme rybízovou marmeládu či kakao, podle toho, jaký krém chceme mít.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!