Kadeřávek ala kapusta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1,5 l voda
10 dkg špek
4 lžíce hladká mouka
3 ks pikantní klobása
15 listů kadeřávek
mletý černý pepř
3 ks nové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Listy kadeřávku opereme, odkrojíme tuhý stonek a nakrájíme na jemné nudličky. Dáme ho do hrnce spolu s očištěnými novými brambory nakrájenými na kostky. Osolíme a zalejeme horkou vodou a vaříme přibližně 10 minut od bodu varu. Kadeřávek se nám svaří jako kapusta

  2. Mezitím si na pánvičce opražíme nakrájený špek nebo anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, přisypeme mouku a uděláme si zlatavou jíšku. Část vody v hrnci slijeme asi na polovinu a kadeřávek s brambory zahustíme jíškou. Podle potřeby můžeme ještě naředit. Kadeřávek jako kapustu ochutíme solí, pepřem a drceným česnekem. Provaříme ještě 10 minut

  3. Kadeřávek jako kapustu podáváme s opečenou klobásou a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!