Pstruh s fenyklovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 lžíce máslo
2 ks cibule
2 ks pstruh
200 ml bílé víno
3 lžíce kysaná smetana
1 špetka bílý pepř
1 lžička muškátový květ
citronová šťáva
500 g listový špenát
0 lžiček sušený česnek
2 ks fenykl hlíza
200 ml vývar (rybí, zeleninový)

Postup přípravy receptu

  1. Omyté pstruhy osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Očištěnou a omytou hlízu fenyklu nakrájíme na tenké plátky, třetinou z nich naplníme pstruhy. Zelené snítky fenyklu odložíme na zdobení na později.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme ji do pekáčku se lžící másla. Rozpálíme a přidáme zbylý fenykl. Jakmile vše podusíme, přidáme vývar, víno a smetanu a do pekáčku vložíme pstruhy potřené trochou rozpuštěného másla. Dáme do trouby rozpálené na 200°C, pečeme asi 20 minut. Mezitím ve dvou lžících másla prohřejeme omytý a okapaný špenát, osolíme jej, opepříme a ochutíme jej muškátovým květem a česnekem.

  3. Poté pstruhy vyjmeme a odložíme na teplé místo, aby nedošlo k jejich vychladnutí. Omáčku rozmixujeme, ochutíme solí a pepřem.

  4. Pstruha servírujeme přelitého omáčkou a s porcí špenátu. Ozdobíme snítkami fenyklu.

  5. Výbornou přílohou ke pstruhovi s fenyklovou omáčkou jsou pečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!