Pstruh s fenyklovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 lžíce máslo 2 ks cibule 2 ks pstruh 200 ml bílé víno 3 lžíce kysaná smetana 1 špetka bílý pepř 1 lžička muškátový květ citronová šťáva 500 g listový špenát 0 lžiček sušený česnek 2 ks fenykl hlíza 200 ml vývar (rybí, zeleninový)
Postup Pstruh s fenyklovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté pstruhy osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Očištěnou a omytou hlízu fenyklu nakrájíme na tenké plátky, třetinou z nich naplníme pstruhy. Zelené snítky fenyklu odložíme na zdobení na později.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme ji do pekáčku se lžící másla. Rozpálíme a přidáme zbylý fenykl. Jakmile vše podusíme, přidáme vývar, víno a smetanu a do pekáčku vložíme pstruhy potřené trochou rozpuštěného másla. Dáme do trouby rozpálené na 200°C, pečeme asi 20 minut. Mezitím ve dvou lžících másla prohřejeme omytý a okapaný špenát, osolíme jej, opepříme a ochutíme jej muškátovým květem a česnekem.
Poté pstruhy vyjmeme a odložíme na teplé místo, aby nedošlo k jejich vychladnutí. Omáčku rozmixujeme, ochutíme solí a pepřem.
Pstruha servírujeme přelitého omáčkou a s porcí špenátu. Ozdobíme snítkami fenyklu.
Výbornou přílohou ke pstruhovi s fenyklovou omáčkou jsou pečené brambory.