Celerový salát s kuřecím masem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
-
sůl
100 ml majonéza
1 ks karotka
1 - 2 lžičky citronová šťáva
150 ml bílý jogurt
3 řapíky řapíkatý celer
mletý černý pepř
300 g pečené kuřecí maso
Postup Celerový salát s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Uvařené nebo upečené kuřecí maso nakrájíme na jemné kousky. Lze použít zbylé maso z vývaru, pečeného kuřete apod. Stonky řapíkatého celeru podle potřeby oloupeme, nakrájíme na drobno a spaříme vroucí vodou. Celer necháme okapat a zcela vychladnout. Oloupanou karotku nakrájíme na jemné proužky
Takto připravené suroviny promícháme v míse s citronovou šťávou. Přidáme sůl, mletý černý pepř, vše spojíme jogurtem a majonézou a necháme několik hodin v chladu rozležet, aby se chutě prolnuly
Celerový salát s kuřecím masem podáváme jako předkrm nebo chuťovku s opečenými toasty. Je také skvělou večeří.