Celerový salát s kuřecím masem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
100 ml majonéza
1 ks karotka
1 - 2 lžičky citronová šťáva
150 ml bílý jogurt
3 řapíky řapíkatý celer
mletý černý pepř
300 g pečené kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené nebo upečené kuřecí maso nakrájíme na jemné kousky. Lze použít zbylé maso z vývaru, pečeného kuřete apod. Stonky řapíkatého celeru podle potřeby oloupeme, nakrájíme na drobno a spaříme vroucí vodou. Celer necháme okapat a zcela vychladnout. Oloupanou karotku nakrájíme na jemné proužky

  2. Takto připravené suroviny promícháme v míse s citronovou šťávou. Přidáme sůl, mletý černý pepř, vše spojíme jogurtem a majonézou a necháme několik hodin v chladu rozležet, aby se chutě prolnuly

  3. Celerový salát s kuřecím masem podáváme jako předkrm nebo chuťovku s opečenými toasty. Je také skvělou večeří.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!