Vepřová panenka s žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
30 dkg žampiony
grilovací koření
hladká mouka
mletý kmín
1 ks vepřová panenka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku omyjeme a nakrájíme na plátky. Jemně naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Necháme odležet

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibulku osmahneme na oleji, až je zlatavá, přisypeme trochu mleté papriky. Přidáme žampiony, promíchneme a podlijeme troškou vývaru. Ochutíme solí, pepřem a kmínem. Když jsou žampiony měkké, zahustíme šťávou troškou hladké mouky

  3. Na oleji osmahneme vepřovou panenku, až je měkká. Můžeme ji posypat trochou grilovacího koření

  4. Vepřovou panenku s žampiony podáváme s čerstvou zeleninovou přílohou a chlebem, na oběd přidáme třeba vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!