Pstruh Felicie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
máslo
petrželka
500 g brambory
4 ks cibule
1 kg pstruh
100 g žampiony
2-3 ks bobkový list
150 ml bílé víno
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ryby očistíme, osolíme a lehce pokapeme citronem. Cibuli, brambory a žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Zapékací misku vytřeme máslem, na dno dáme na plátky nakrájenou cibuli a bobkové listy. Na ně položíme očištěnou rybu, obložíme plátky žampionů a brambor. Podlijeme vínem a sklenicí vody, osolíme a opepříme.

  3. Pak pstruha poklademe vločkami másla a kousky másla dáme i kolem. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

  4. Pstruha Felicie před podáváním posypeme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!