Žampionové karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
strouhanka
mléko
1 ks cibule
1 ks rohlík
mletý pepř
500 g mleté maso
1 plechovka sterilované žampiony
1/2 dl teplá voda
2 lžíce pikantní hořčice
kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mleté maso a připravíme si všechny ostatní suroviny. Rohlík namočíme v mléce a vymačkáme, petrželku nasekáme, žampiony necháme okapat a cibuli nakrájíme na drobné kostičky

  2. Do mleté masa přidáme vymačkaný rohlík, vejce, teplou vodu, hořčici a petrželku. Směs pořádně promícháme, osolíme a opepříme. Na oleji necháme osmahnout cibulku, přidáme překrájené žampiony a orestujeme. Smícháme s mletou ochucenou směsí a dáme vychladit do lednice

  3. Z mleté žampionové směsi tvoříme karbanátky nebo placičky a obalujeme ve strouhance

  4. Žampionové karbanátky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Chutnají výborně s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!