Žampionové jehly s vepřovým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 lžíce petrželka
50 ml olivový olej
mletý pepř
100 g anglická slanina
1/2 lžičky sušený tymián
1 lžička sušený rozmarýn
70 g tavený smetanový sýr
2 ks vepřový plátek
8 ks větší žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat dva silnější (ale menší) plátky vepřové pečínky bez kosti o váze asi 120 g. Můžeme použít i vepřovou panenku. Plátky masa očistíme, lehce poklepeme hřbetem ruky, osolíme, opepříme a překrojíme na půlky. Z drceného tymiánu, rozmarýnu, usekané petrželové natě, prolisovaného česneku a olivového oleje umícháme bylinkovou směs, kterou podle chuti osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, nožičky odřízneme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na 8 kousků

  2. Tavený sýr utřeme s nasekanými nožkami žampionů, pepřem a petrželkou. Touto směsí naplníme hlavičky žampionů, které střídavě napichujeme na jehly se slaninou a masem. Postupujeme tak, aby žampion naplněnou stranou sousedil se slaninou, pak napíchneme plátek masa, slaninu a opět žampion náplní ke slanině. Postup napichování na jehlu opakujeme. Oba špízy silně ze všech stran potřeme bylinkovou směsí a necháme asi 20 minut odležet

  3. Žampionové jehly s vepřovým masem pečeme na dobře rozpáleném grilu za stálého otáčení a potírání bylinkovou směsí doměkka. Ke grilování použijeme alobalové tácky

  4. Grilované žampionové jehly s masem a slaninou podáváme s opečeným bramborem, dobře chutnají také s čerstvým pečivem. Vhodným doplňkem jsou zeleninové saláty a dipy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!