Pšeničné dalamánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l voda
30 g droždí
1 lžíce med
2 lžičky bylinková sůl
500 g mletá pšenice
250 g mletý oves
na potření
voda
podle potřeby
tuk na vymazání
na ozdobu
4 lžíce sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku vsypeme do mísy a do vyhloubeného důlku dáme rozdrobené droždí, med a 1/2 l vlahé vody. Kvásek v jamce rozmícháme s trochou mouky a necháme kynout. Přidáme sůl a těsto vypracujeme tak, aby se již nelepilo na stěnu mísy. Necháme kynout.

  2. Na moučném poprašku rukou vyválíme z těsta váleček a nakrájíme 18 kousků stejné velikosti. Každý v dlani vykoulíme.

  3. Dalamánky urovnáme na vymaštěný plech, potřeme je vodou a posypeme sezamovým semínkem. Když vykynou na dvojnásobek, upečeme je uprostřed trouby.

  4. Pšeničné dalamánky podáváme jako přílohu a používáme jako jiné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!