Provensálské hruškové medailonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks hruška
4 ks vepřový plátek
2 ks tavený sýr s příchutí nivy
podle chuti
sójová omáčka
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky nakrájíme na medailonky. Ty pak potřeme směsí koření nebo bylinek.

  2. Medailonky osmažíme na oleji v hlubší pánvi. Když hotové maso vyndáme z pánve, dáme do výpeku rozpustit tavený sýr případně samotnou nivu, přidáme sójovou omáčku a jemně nastrouhanou hrušku. Nakonec přisypeme solamyl a vše chvíli povaříme. Do připravené omáčky ještě pak dáme na chvíli prohřát medailonky.

  3. Hotové provensálské hruškové medailonky můžeme podávat s bramborovými hranolky nebo s bramborovými dukátky s rozmarýnem. Vhodnou přílohou může být i dušená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!