Provensálské hruškové medailonky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks hruška 4 ks vepřový plátek 2 ks tavený sýr s příchutí nivy podle chuti sójová omáčka provensálské koření
Postup Provensálské hruškové medailonky recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky nakrájíme na medailonky. Ty pak potřeme směsí koření nebo bylinek.
Medailonky osmažíme na oleji v hlubší pánvi. Když hotové maso vyndáme z pánve, dáme do výpeku rozpustit tavený sýr případně samotnou nivu, přidáme sójovou omáčku a jemně nastrouhanou hrušku. Nakonec přisypeme solamyl a vše chvíli povaříme. Do připravené omáčky ještě pak dáme na chvíli prohřát medailonky.
Hotové provensálské hruškové medailonky můžeme podávat s bramborovými hranolky nebo s bramborovými dukátky s rozmarýnem. Vhodnou přílohou může být i dušená rýže.