Smetanové provensálské brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
8 ks brambory
1 ks cibule
0,5 ks cuketa
olivový olej
100 ml smetana ke šlehání
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky asi 3 - 5 mm široké. Cibuli a cuketu očistíme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka, cuketu na kostky

  2. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme papírem a lehce potřeme olejem. Na něj rozložíme brambory. Brambory lehce osolíme, okořeníme provensálským kořením a pokapeme olejem. Plech s brambory vložíme do předehřáté trouby

  3. Asi po 15 minutách brambory posypeme cibulí s cuketou, lehce přelijeme smetanou a zapékáme dalších 10 minut. Nastrouháme si parmazán a smetanové brambory jím pak posypeme. Smetanové provensálské brambory zapékáme ještě asi 10 minut nebo podle potřeby

  4. Smetanové provensálské brambory podáváme jako přílohu k pečenému či smaženému masu nebo jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!