Prosciutto rolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček mozzarella
1 konzerva sušená rajčata
1 balíček prosciutto

Postup přípravy receptu

  1. Nejlepší je pro pokrm mozarrella nakládaná v bazalce. Pokud jsme nesehnali mozzarellu s bylinkami přímo, pomůžeme si po domácku.

  2. Mozzarella se nejčastěji prodává v sáčcích s nakládacím lákem, aby vydržela čerstvá. Sáček tedy malinko nastřihneme, vodu nevyléváme a přisypeme do ní bazalku. Ucpeme díru v sáčku, promícháme a necháme pár hodin odležet. Pokud by se i tak bazalka nechytila, můžeme ji jemně přisypat při krájení morrazelly přímo na sýr.

  3. Mozzarellu a sušená rajčata nakrájíme na kousky. Rozložíme si plátky prosciutta a skládáme na ně vždy po jednom kousku mozzarelly a sušeného rajčete. Můžeme přikapat trochu šťávy z rajčat, ve které jsou naloženy, ale opravdu mírně - šťáva bývá poměrně často dost chuťově výrazná. Sýr i sušené rajče zabalíme do rolky. Nakonec prošpikujeme párátkem.

  4. Dnes se dají sehnat i pěkná ozdobná párátka, sama jsem použila párátka v čínském stylu z bambusu - mají zajímavě zamotané konce a vypadají velmi dobře.

  5. Prosciutto rolky podáváme jako skvělý předkrm nebo chuťovku s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!