Citronovo-makové cupcakes s jahodovým krémem plněné domácí marmeládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
500 g jahody
800 g cukr krupice
320 g cukr moučka
20 g mák
100 g cukr krystal
95 g polohrubá mouka
60 ml vlažné mléko
100 g prosátá hladká mouka
0,5 lžiček kyselina citronová
2 lžičky kypřící prášek do pečiva
3 ks velké jahody
40 g Hera máslová příchuť
115 g Hera máslová příchuť
160 g krémový sýr typu Philadelphia
30 g domácí vanilkový cukr
kůra a šťáva ze 2 citronů
1 balíček pektogel (želírovací připravek)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do pěny. Poté postupně přisypáváme prosátý cukr, dokud nebude pěna hladká. Poté vmícháme celé vejce, vždy zašleháváme jedno po druhém

  2. V další míse smícháním mouky, soli a prášku do pečiva vytvoříme sypkou směs. Tu do těsta postupně zapracováváme střídavě s vlažným mlékem, dokud nebude těsto dostatečně hladké. Těsto příliš dlouho nešleháme, jen aby se ingredience hezky spojily. Přidáme kůru i šťávu z citrónů a nakonec mák

  3. Košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo košíčcích a poté přemístíme na chladící mřížku

  4. Jahodový protlak vaříme 10 minut od bodu varu. Přidáme ostatní suroviny a vaříme ještě 10 minut. Teplou jahodovou marmeládu plníme do suchých skleniček a zavíčkujeme. Skleničky s jahodovou marmeládou otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout

  5. Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do hladké, nadýchané pěny a postupně přidáváme prosátý moučkový cukr, dokud není pěna jednolitá a hladká. Poté postupně přidáváme krémový sýr. Nakonec ručně vmícháme nadrobno nakrájené jahody

  6. Po vychladnutí uděláme do vrchní části košíčku vykrajovátkem dolíček, který naplníme domácí marmeládou. Pomocí cukrářského pytlíku a špičky naneseme vychlazený krém

  7. Citronovo-makové cupcakes s jahodovým krémem plněné domácí marmeládou podáváme jako výborný šťavnatý moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!