Pizza prosciutto s olivami a hřiby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 špetky sůl
1 ks vejce
2 ks vejce
200 g tuk
4 lžíce kečup
1 hrst hřiby
400 g hladká mouka
1 balíček zelené olivy
1 balíček černé olivy
20 g prosciutto

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme těsto. Z mouky, vajíček a tuku vypracujeme těsno. Mezitím ho i trochu osolíme. Vložíme do větší mísy a zakryjeme navlhčenou utěrkou. Necháme cca 30 min odpočinout

  2. Mezitím si můžeme nakrájet na menší kousky zelené i černé olivy a hřiby. Až je těsto hotové, rozválíme ho a dáme na plech vymazaný tukem. Těsto potřeme 4 lžícemi kečupu (nebo rajčatového protlaku, ale s tím opatrně) a poté rozkvedláme vajíčko a potřeme jím těsto také. Na vrch pak položíme plátky prosciutto a poházíme olivy a hřiby tak, aby bylo vše rovnoměrně rozloženo

  3. Pizzu prosciutto s olivami a hřiby pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!