Přírodní vepřový řízek s kunovjankou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg šunka
10 dkg uzený sýr
4 plátky vepřová pečeně bez kosti
1 sklenice kunovjanka
4 špetky koření na vepřovou pečeni
podle chuti
10 kapek sójová omáčka
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, okořeníme pepřem a kořením na vepřovou pečeni. Koření obsahuje sůl, proto není potřeba dále solit. Pokapeme olejem a necháme odležet podle časových možností. Já osobně, pokud plánuji připravovat toto jídlo, naložím si maso předchozí den, ale není to podmínkou.

  2. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a maso orestujeme z obou stran. Když se maso zatáhne, přidáme kunovjanku zbavenou nálevu a dále restujeme. Pokud je i zelenina lehce orestovaná, přidáme sójovou omáčku, promícháme zeleninu a naposledy otočíme maso. Na plátky masa položíme šunku, zasypeme zeleninou a na vrch dáme uzený sýr. Když sýr povolí, hezky se vytvaruje po zelenině a my můžeme podávat.

  3. Přírodní vepřový řízek s kunovjankou podáváme s hranolky. Podle chuti je možné přidat i tatarku, ale jelikož je z masa dostatek sosu, není potřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!