Zeleninová příloha recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 lžička máslo
1 ks cibule
citron
1 lžíce oregano
1 lžíce olivový olej
voda na podlití
zeleninový bujon
1 ks malá brokolice
1 balíček mražená zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici očistíme, odřízneme tvrdý košťál a rozdělíme na malé růžičky. Uvaříme v osolené vodě s kapkou citronu doměkka. Uvařenou brokolici scedíme a necháme okapat a

  2. vychladnout. Brokolici prsty rozdrobíme na ještě menší kousky

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vsypeme balíček zeleninové směsi (mrkev s hráškem), kterou necháme za občasného míchání povolit. Mírně osolíme, posypeme pepřem a přidáme i oregano. Do směsi vmícháme brokolici a přidáme trochu bujonu. Bujon použijeme zeleninový nebo bylinkový. Zjemníme kouskem másla, podlijeme vodou a podusíme doměkka a do vypaření vody

  4. Zeleninovou přílohu podáváme k masu nebo ve větší porci jako hlavní jídlo doplněné třeba kousky opečené bagety. Dá se jíst i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!