Přírodní kuřecí játra s cibulkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce solamyl
3 lžíce slunečnicový olej
300 - 400 ml vlažná voda
1 ks střední cibule
čerstvý mletý pepř
500 g kuřecí játra
sušený (granulovaný) česnek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra opláchneme, pouze překrojíme ve středu a dobře osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. V pánvi rozehřejeme olej, do kterého vložíme restovat játra. Játra restujeme za občasného promíchání asi 5 minut pod pokličkou, pak je poprášíme lžičkou pepře a kdo má rád, může přidat i sušený česnek. Znovu promícháme a restujeme ještě dalších 5 - 10 minut. Pak měkká játra poprášíme solí, promícháme, vyndáme z výpeku, ale udržujeme teplá

  3. Ve vodě rozkvedláme solamyl a kašičku ochutíme lžičkou soli a pepřem (česnekem). Do výpeku dáme cibulku a necháme ji osmažit dozlatova. Cibulku opatrně zalijeme kašičkou a omáčku necháme asi 5 minut provařit. Podle chuti přisolíme či připepříme

  4. Restovaná přírodní kuřecí játra s cibulkou rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a servírujeme třeba s dušenou (vařenou) rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!