Přírodní kuřecí játra s cibulkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce solamyl 3 lžíce slunečnicový olej 300 - 400 ml vlažná voda 1 ks střední cibule čerstvý mletý pepř 500 g kuřecí játra sušený (granulovaný) česnek
Postup Přírodní kuřecí játra s cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra opláchneme, pouze překrojíme ve středu a dobře osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
V pánvi rozehřejeme olej, do kterého vložíme restovat játra. Játra restujeme za občasného promíchání asi 5 minut pod pokličkou, pak je poprášíme lžičkou pepře a kdo má rád, může přidat i sušený česnek. Znovu promícháme a restujeme ještě dalších 5 - 10 minut. Pak měkká játra poprášíme solí, promícháme, vyndáme z výpeku, ale udržujeme teplá
Ve vodě rozkvedláme solamyl a kašičku ochutíme lžičkou soli a pepřem (česnekem). Do výpeku dáme cibulku a necháme ji osmažit dozlatova. Cibulku opatrně zalijeme kašičkou a omáčku necháme asi 5 minut provařit. Podle chuti přisolíme či připepříme
Restovaná přírodní kuřecí játra s cibulkou rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a servírujeme třeba s dušenou (vařenou) rýží.