Prejt z květáku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
200 ml strouhanka
2 ks paprika
2 ks brambory
100-150 ml mléko
1 ks cibule
kmín
2 ks mrkev
2 ks houska
200 ml hrubá mouka
150 g šunkový salám
1 ks květák (velký)
1 palička česnek (menší)

Postup přípravy receptu

  1. Ve slané vodě uvaříme květák doměkka. Housky rozmočíme v mléce. Poté květák spolu s vymačkanou houskou a česnekem umeleme na masovém strojku.

  2. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme očištěnou a na kostičky pokrájemnou mrkev a papriku a dusíme. Na vedlejší pánvi orestujeme kostičky salámu a přidáme k ostatním zelenině.

  3. V míse smícháme umletý květák, měkkou zeleninu s uzeninou a spolu se strouhankou a moukou zaděláme do ne příliš tuhého těsta.

  4. To pak rozetřeme do vymaštěného pekáče a zvolna zapékáme asi 30 minut.

  5. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!