Prejt z květáku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 200 ml strouhanka 2 ks paprika 2 ks brambory 100-150 ml mléko 1 ks cibule kmín 2 ks mrkev 2 ks houska 200 ml hrubá mouka 150 g šunkový salám 1 ks květák (velký) 1 palička česnek (menší)
Postup Prejt z květáku recept
Postup přípravy receptu
-
Ve slané vodě uvaříme květák doměkka. Housky rozmočíme v mléce. Poté květák spolu s vymačkanou houskou a česnekem umeleme na masovém strojku.
Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme očištěnou a na kostičky pokrájemnou mrkev a papriku a dusíme. Na vedlejší pánvi orestujeme kostičky salámu a přidáme k ostatním zelenině.
V míse smícháme umletý květák, měkkou zeleninu s uzeninou a spolu se strouhankou a moukou zaděláme do ne příliš tuhého těsta.
To pak rozetřeme do vymaštěného pekáče a zvolna zapékáme asi 30 minut.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu.