Hovězí guláš na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 100 ml smetana 5 ks ředkvička 1 ks bobkový list 3 dl bílé víno masový vývar 100 g anglická slanina 2 ks kyselá okurka 2 ks žlutá kapie 750 g hovězí kližka 2 ks červená cibule 2 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř instantní jíška sušený nebo čerstvý tymián
Postup Hovězí guláš na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kližku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Kapie zbavíme jádřinců a omyjeme. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Kyselé okurky necháme okapat a rozpůlíme
Na oleji necháme rozškvařit slaninu. Přidáme nakrájené maso a zprudka ho orestujeme ze všech stran. Potom přidáme cibulku, česnek, červenou mletou papriku, černý pepř, špetku tymiánu a sůl. Promícháme a zmírníme teplotu. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme bobkový list, kapie, ředkvičky a okurky. Vše podlijeme vínem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, odstraníme ze šťávy celé kusy koření a zeleniny. Zeleninu nakrájíme na kousky a podle obliby vrátíme do omáčky
Hovězí guláš zahustíme podle potřeby instantní jíškou a zjemníme smetanou
Hovězí guláš na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem.