Hovězí guláš na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
100 ml smetana
5 ks ředkvička
1 ks bobkový list
3 dl bílé víno
masový vývar
100 g anglická slanina
2 ks kyselá okurka
2 ks žlutá kapie
750 g hovězí kližka
2 ks červená cibule
2 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
instantní jíška
sušený nebo čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Kapie zbavíme jádřinců a omyjeme. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Kyselé okurky necháme okapat a rozpůlíme

  2. Na oleji necháme rozškvařit slaninu. Přidáme nakrájené maso a zprudka ho orestujeme ze všech stran. Potom přidáme cibulku, česnek, červenou mletou papriku, černý pepř, špetku tymiánu a sůl. Promícháme a zmírníme teplotu. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme bobkový list, kapie, ředkvičky a okurky. Vše podlijeme vínem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, odstraníme ze šťávy celé kusy koření a zeleniny. Zeleninu nakrájíme na kousky a podle obliby vrátíme do omáčky

  3. Hovězí guláš zahustíme podle potřeby instantní jíškou a zjemníme smetanou

  4. Hovězí guláš na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!