Hovězí guláš na kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
vývar
40 dkg cibule
150 ml bílé víno
1 lžíce kari koření
3 lžíce sójová omáčka
1 lžíce škrobová moučka
1 kg hovězí kližka
1 lžička worcestrová omáčka
1 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku zbavíme všech tuhých blan a šlach. Omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a prolisujeme

  2. Připravíme si zálivku: Smícháme sójovou omáčku s worchestrem, vínem a škrobovou moučkou

  3. Na oleji necháme zpěnit cibulku. Vmícháme nakrájené maso a orestujeme

  4. Jakmile se maso zatáhne, přidáme sladkou papriku, kari koření, česnek a sůl. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Potom maso přelijeme zálivkou, krátce povaříme a můžeme servírovat

  5. Hovězí guláš na kari podáváme s těstovinami a zdobíme zeleninou a bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!