Hovězí guláš na pivě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
10 g sádlo
pepř
500 g hovězí kližka
česnek dle chuti
3 lžíce strouhaný chléb
2 dl světlé pivo (ne plzeňské)
sladká mletá paprika
pálivá mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, kostičky vyjmeme, na vytaveném tuku usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme naklepané na kostky nakrájené maso, osmažíme je a dusíme zvolna pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy. Potom vmícháme mletou papriku, po zpěnění hned zalijeme trochou vody, osolíme a dusíme. Po chvilce přidáme strouhaný chléb, prolisovaný česnek, pepř, trochu piva a dusíme. Guláš občas zamícháme a podlijeme pivem. Na sádle zpěníme trochu mleté papriky, hned ji vmícháme do guláše a necháme přejít varem. Na talířích guláš posypeme vytavenými kostičkami slaniny

  2. Podáváme se slaným pečivem nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!