Pravá domácí čokoláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce solamyl
100 g kakao
1 hrst rozinky
100 g čokoláda na vaření
250 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 hrst kandované ovoce
1 hrst oříšky
250 g 100% tuk
10 ml banánový likér

Postup přípravy receptu

  1. Ve varném hrnku na čokoládu rozpustíme tuk s čokoládou nalámanou na kostičky. Až začne hmota pomalu probublávat, tak za stálého míchání přisypeme kakao, cukr moučka i vanilkový cukr. Pokud se nám udělají hrudky, tak je tyčovým mixérem lehce rozmixujeme. K míchání je nejlepší použít kvedlačku a hmotu prokvedlávat.

  2. Po důkladném spojení všech ingrediencí zahustíme solamylem, který přisypáváme pomalu, dokud nedocílíme tuhé tekoucí hmoty podobné lávě, nebo roztavenému železu.

  3. Hotovou čokoládu nalijeme do připravených forem a necháme ztuhnout a poté dáme chladit do lednice.

  4. Použití je jako u každé jiné čokolády. Čokoládu můžeme při nalévání do formiček přidat rozinky, oříšky, kandované ovoce podle chutí a druhu použití. Než nám čokoláda zcela ztuhne, můžeme ji povrchově upravit tak, že ji posypeme strouhaným kokosem.

  5. Před zahuštěním můžeme chuť čokolády upravit banánovým, kokosovým likérem nebo jiným aroma a trestí. Jen pozor na dávkování, jsou to koncentráty. Nejlepší je natáhnout je do injekční stříkačky a po mililitrech přidávat.

  6. Pravou domácí čokoládu podáváme jako lahodnou sladkost k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!