Veganské květákové placičky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

strouhanka
1 ks cibule
1/2 ks květák
olej na smažení
1 hrst kukuřičné lupínky
5 lžiček sušené pohankové mléko
1 lžička vegeta speciál
2 ks veganský párek
2 lžíce hraška na zahušťování

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno. Párky nakrájíme na kostičky, omytý květák rozebereme na růžičky. Do strouhanky na obalování si rukou rozdrtíme hrst kukuřičných lupínků

  2. Květák povaříme v osolené vodě asi 12 minut, až je téměř měkký. Scedíme a v míse jej rozmačkáme štouchadlem na brambory. K rozmačkanému květáku přidáme vše ostatní - cibuli, sušené pohankové mléko, párky, hrašku a libovolnou dochucovací přísadu do jídel, já použila vegetu speciál. Směs dobře zamícháme

  3. Z květákové veganské směsi tvarujeme malé bochánky, které obalujeme ve strouhance s kukuřičnými lupínky. Placičky smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova

  4. K veganským květákovým placičkám podáváme brambory nebo bramborovou kaši. Placičky mají jemnou a nedráždivou chuť, navíc jsou chutné i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!