Povidlová omáčka k hovězímu masu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
0-0 dl rum
2 lžíce mouka hladká
1-2 lžíce másla
3-4 špetky mletá skořice
0.5 ks strouhaná citronová kůra
25-30 dkg švestková povidla
6-10 dkg cibule krájená nadrobno
4-5 dl voda nebo vývar
1-2 lžíce nasekané mandle oloupané
2 lžíce rozvařený karamel
1-2 lžíce rozinky i namočené v rumu

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci másla osmahneme menší na drobno nakrájenou cibuli do růžova, přidáme dvě lžíce mouky a umícháme světlou zásmažku, kterou rozředíme vývarem či vodou. Po rozvaření základu do hladka můžeme jej buďto tyčovým mixerem rozmixovat, nebo přepasírovat (odstraníme tím kousky nerozvařené cibule). Do základu přidáme 25 dkg švestkových povidel, lžíci rozinek (mohou být předem namočené v rumu) a lžíci oloupaných na drobno nasekaných mandlí.Přidáme z poloviny citronu ostrouhanou kůru(předem dobře omýt), a půl lžičky mleté skořice.

  2. Přidáme ze lžíce cukru a másla připravený karamel, rozvařený ve vodě. Pokud jsme omáčku ředili vodou, osolíme. Na závěr vaření můžeme přidat dvě lžíce rumu a provařit.

  3. Povidlovou omáčku podáváme k vařenému hovězímu masu - špičkový je vařený hovězí jazyk, s kynutým houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!