Drobenková červená buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 - 4 lžíce cukr
1 ks vejce
800 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
600 g polohrubá mouka
150 ml smetana ke šlehání
250 g hera nebo máslo
2 balíčky jahodový pudinkový prášek
červené barvivo
ovoce (jahody)

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, smetany, pudinkových prášků, bretonu a cukru uvaříme pudink

  2. Do mouky smíchané s práškem do pečiva a oběma druhy cukru nastrouháme heru a zapracujeme vejce. Rukama vytvoříme drobenku

  3. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme dvě třetiny drobenky a zalijeme ji teplým pudinkem. Pudink poklademe ovocem (čerstvé nebo kompotované jahody, nebo jakékoliv okapané kompotované ovoce) a zasypeme zbylou drobenkou

  4. Ihned vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 40 až 45 minut do zezlátnutí drobenky

  5. Drobenkovou červenou buchtu před krájením necháme zcela vychladnout!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!