Drobenkový banánový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
60 g máslo
skořice
kakao
155 ml mléko
1/2 ks citron
1/2 balíčku prášek do pečiva
kokos
100 g cukr krupice
3 ks banán
80 g cukr moučka
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
vanilkový cukr
120 g hrubá mouka
250 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
100 - 150 ml horká voda
hrubá mouka na vysypání
100 g tuk (máslo)

Postup přípravy receptu

  1. Citronovou šťávu smícháme s vanilkovým cukrem a horkou vodou, poté 5 minut provaříme. Banány (hrušky, jablka) oloupeme, rozkrojíme na polovinu a ponoříme do horké citronové šťávy. Necháme vychladnout, vyndáme a dáme oschnout

  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme vejce, mléko i rozpuštěný tuk a zaděláme hladké těsto

  3. Těsto naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy (menší plech), uhladíme a poklademe banány

  4. Hrubou mouku, cukr a změklé máslo smícháme v míse a vytvoříme si polosypkou drobenku. Podle chuti můžeme na drobenku použít vanilkový cukr nebo přidat skořici, kakao či kokos. Drobenkou hustě posypeme koláč

  5. Drobenkový banánový koláč pečeme v předehřáté troubě asi 25 - 30 minut na 180 °C. Před podáváním koláč ještě můžeme posypat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!