Pórkový buřtguláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
4 ks brambory
2-3 ks cibule
500 g pórek
8 ks špekáček
1-2 lžíce hladká mouka
1 lžička mletá sladká paprika
0.5 kelímku smetana na vaření
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky nakrájíme na kolečka.

  2. V kastrolu rozpálíme olej, vhodíme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme pórek a krátce osmažíme. Zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali lžičku sladké papriky. Přidáme špekáčky, brambory, kmín a sůl. Pórkový buřtguláš povaříme doměkka.

  3. Nakonec do buřguláše vmícháme smetanu rozšlehanou s moukou a provaříme.

  4. Pórkový buřtguláš podáváme horký jako hlavní chod. Jedlícci mohou přikusovat krajíc chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!