Pórkový buřtguláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 4 ks brambory 2-3 ks cibule 500 g pórek 8 ks špekáček 1-2 lžíce hladká mouka 1 lžička mletá sladká paprika 0.5 kelímku smetana na vaření podle chuti sůl kmín
Postup Pórkový buřtguláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky nakrájíme na kolečka.
V kastrolu rozpálíme olej, vhodíme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme pórek a krátce osmažíme. Zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali lžičku sladké papriky. Přidáme špekáčky, brambory, kmín a sůl. Pórkový buřtguláš povaříme doměkka.
Nakonec do buřguláše vmícháme smetanu rozšlehanou s moukou a provaříme.
Pórkový buřtguláš podáváme horký jako hlavní chod. Jedlícci mohou přikusovat krajíc chleba.