Bramborové škubánky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
máslo
800 g brambory
mák
150 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané nakrájené brambory uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Vodu z nich pak slijeme do hrnce a odložíme. Brambory rozšťoucháme

  2. Obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu nádoby. Zasypeme je moukou, zalijeme asi polovinou horké vody z brambor, zakryjeme pokličkou a necháme na teplém místě asi 15 minut propařit. Přebytečnou vodu scedíme a brambory s moukou propracujeme dohladka

  3. Lžící namočenou v horkém másle vykrajujeme větší noky - škubánky

  4. Bramborové škubánky klademe na talíř, pokapeme rozehřátým máslem a posypeme mákem s cukrem. Bramborové škubánky ihned podáváme

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!