Rajčatovo-pórkový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 ks pórek
1 lžíce olivový olej
provensálské koření
voda na podlití
mletý barevný pepř
300 g cherry rajče
10 - 15 ks černé olivy bez pecky

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme a nakrájíme najemno, můžou být kolečka nebo kousíčky. Cherry rajčátka rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky. Olivy bez pecky také rozkrájíme

  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej (pro lepší chuť přidáme i kousek másla). Vhodíme pórek a osmažíme dozlatova. Když je pórek měkký a dost ubral na objemu, přidáme rajčátka, olivy a krátce restujeme. Salát ochutíme solí, provensálským kořením a pepřem

  3. Rajčatovo-pórkový salát podáváme na nahřátých talířcích jako lehký hlavní chod. Můžeme přidat pečivo, je dobrý i s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!