Bramborové smaženky plněné uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
olej
sůl
1 vejce
400 g brambory
400 g uzené maso
250 g dětská krupička
150 - 200 g strouhaný uzený sýr

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso očistíme a uvaříme doměkka. Vychladlé maso nakrájíme na stejně velké čtverečky asi 2x2 cm a obalíme ve strouhaném sýru

  2. Připravíme si bramborové těsto. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Potom je oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, vmícháme vejce, olej a dětskou krupičku. Těsto řádně propracujeme a na vále posypaném krupicí vyválíme placku silnou asi 1 cm

  3. Placku nakrájíme na potřebně velké čtverce, do kterých zabalíme a řádně uzavřeme uzené maso se sýrem. Zvolna usmažíme na oleji dozlatova

  4. Plněné smaženky z bramborového těsta podáváme teplé s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Bramborové smaženky chutnají i studené s kyselou okurkou nebo zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!