Pórkový bochník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 dl máslo
2 ks žemle
500 g pórek
1 lžíce sekaná petrželka
1 lžíce hladká mouka
tuk na vymazání
100 g uzený eidam
500 g mleté míchané maso
podle potřeby
sůl
mléko
vegeta
na ozdobu
pórek
podle chuti
mletý pepř
mletý zázvor
mletá sladká paprika
na potření
plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme pórek a nakrájíme ho na kolečka. Housky namočíme do mléka. Potom je vymačkáme a rozdrobíme do mletého masa. Přidáme papriku, zázvor, pepř, sůl, trochu mouky, pokrájený pórek a posekanou petrželku. Přidáme vejce a vypracujeme.

  2. Hmotu rozdělíme na dva díly. Z jedné formujeme bochníček, který dáme do vymazané zapékací mísy a trochu uhladíme. Povrch bochníku potřeme hořčicí a poklademe plátky uzeného eidamu. Sýr dobře přikryjeme druhým bochníkem.

  3. Navrch dáme plátky másla a v rozehřáté troubě pórkový bochník upečeme.

  4. Upečený pórkový bochník zdobíme snítkami kudrnky a lehce osmahlými kroužky pórku. Pórkový bochník podáváme s bramborem a zeleninovým salátem nebo jen s chlebem a s hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!