Pórkový bochník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 50 dl máslo 2 ks žemle 500 g pórek 1 lžíce sekaná petrželka 1 lžíce hladká mouka tuk na vymazání 100 g uzený eidam 500 g mleté míchané maso podle potřeby sůl mléko vegeta na ozdobu pórek podle chuti mletý pepř mletý zázvor mletá sladká paprika na potření plnotučná hořčice
Postup Pórkový bochník recept
Postup přípravy receptu
-
Očistíme pórek a nakrájíme ho na kolečka. Housky namočíme do mléka. Potom je vymačkáme a rozdrobíme do mletého masa. Přidáme papriku, zázvor, pepř, sůl, trochu mouky, pokrájený pórek a posekanou petrželku. Přidáme vejce a vypracujeme.
Hmotu rozdělíme na dva díly. Z jedné formujeme bochníček, který dáme do vymazané zapékací mísy a trochu uhladíme. Povrch bochníku potřeme hořčicí a poklademe plátky uzeného eidamu. Sýr dobře přikryjeme druhým bochníkem.
Navrch dáme plátky másla a v rozehřáté troubě pórkový bochník upečeme.
Upečený pórkový bochník zdobíme snítkami kudrnky a lehce osmahlými kroužky pórku. Pórkový bochník podáváme s bramborem a zeleninovým salátem nebo jen s chlebem a s hořčicí.