Zapečené brambory s vepřovým masem a zelím Pak choi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
2 - 3 stroužky česnek
olej
sůl
3 ks vejce
800 g brambory
1 ks cibule
60 g parmazán
80 g anglická slanina
drcený kmín
500 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
250 ml smetana na vaření
2 ks zelí Pak choi
Postup Zapečené brambory s vepřovým masem a zelím Pak choi
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a omyté čínské zelí Pak choi nakrájíme na nudličky. Stroužky oloupaného česneku nakrájíme na plátky. Ve smetaně rozšleháme vejce se strouhaným sýrem, solí a mletým černým pepřem
Na lžíci oleje rozškvaříme anglickou slaninu, na které necháme zesklovatět nakrájenou cibulku a česnek. Pak vmícháme mleté maso a vše opékáme, dokud se maso nerozdělí na drobné kousky. Masovou směs osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a vmícháme nakrájené zelí Pak choi. Vše podlijeme asi 2 lžícemi vody, krátce podusíme a odstavíme z tepla
Zapékací mísu nebo pekáček vytřeme olejem a dno poklademe polovinou nakrájených brambor. Na ně navrstvíme maso se zelím a opět poklademe zbývajícími plátky brambor. Vše zalijeme smetanou se sýrem a vejci a upečeme v horké troubě při 180 °C dozlatova
Zapečené brambory s vepřovým masem a zelím Pak choi rozdělíme na porce a podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.