Zapečené brambory s vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
1,2 kg brambory
1 ks pórek
1 lžíce vegeta
200 g eidam
olivový olej
provensálské koření
1 ks červená cibule
200 g cherry rajče
1 kelímek smetana na vaření
1 lžička mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pořádně omyjeme a dáme vařit ve slupce. Brambory vaříme v osolené vodě, až jsou skoro měkké. Pak brambory slijeme a oloupeme. Nakrájíme je na kostky nebo na kolečka

  2. Během vaření si očistíme a na kolečka nakrájíme pórek, cibuli po oloupání libovolně nakrájíme. Společně osmahneme na oleji

  3. Brambory v misce promícháme se zeleninou, přidáme ještě na půlky nakrájená rajčátka a na kostičky nakrájený eidam. Vsypeme do zapékací formy a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Vejce nezapomeneme dochutit vegetou a mletou pálivou paprikou. Posypeme provensálským kořením

  4. Brambory s vejcem dáme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 30 minut, až je povrch křupavý. Podle chuti můžeme ještě i na závěr posypat strouhaným sýrem a nechat sýr roztát

  5. Zapečené brambory s vejcem podáváme jako hlavní chod a dopřát si ho mohou samozřejmě i nevegetariáni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!