Pórkové rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks cibule 0.5 kg pórek 350 g rýže 30 g parmazán 1 list bobkový list 2 lžíce řepkový olej 900 ml drůbeží vývar mletý černý pepř mořská sůl
Postup Pórkové rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Pórek podélně nařízneme a důkladně omyjeme. Celý nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
Vývar ohřejeme a na mírném ohni necháme vařit.
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a kolečka pórku na něm asi 10 minut za stálého míchání smažíme. Vsypeme cibuli a česnek a ještě chvíli smažíme. Přidáme rýži, bobkový list, krátce vše osmahneme a zalijeme trochou vroucího vývaru.
Rizoto připravujeme na mírném ohni asi 25 minut a podle potřeby za občasného míchání přiléváme vařící drůbeží vývar. Během přípravy rizota si nastrouháme parmazán.
Do hotového pórkového rizota vmícháme parmazán, osolíme, opepříme a můžeme podávat.