Pórkové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
0.5 kg pórek
350 g rýže
30 g parmazán
1 list bobkový list
2 lžíce řepkový olej
900 ml drůbeží vývar
mletý černý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pórek podélně nařízneme a důkladně omyjeme. Celý nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Vývar ohřejeme a na mírném ohni necháme vařit.

  3. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a kolečka pórku na něm asi 10 minut za stálého míchání smažíme. Vsypeme cibuli a česnek a ještě chvíli smažíme. Přidáme rýži, bobkový list, krátce vše osmahneme a zalijeme trochou vroucího vývaru.

  4. Rizoto připravujeme na mírném ohni asi 25 minut a podle potřeby za občasného míchání přiléváme vařící drůbeží vývar. Během přípravy rizota si nastrouháme parmazán.

  5. Do hotového pórkového rizota vmícháme parmazán, osolíme, opepříme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!