Vepřová kýta s brusinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
majoránka
3 lžíce brusinková zavařenina
olivový olej
1 kelímek smetana ke šlehání
4 plátky vepřová kýta
hotová jíška
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a dobře naklepeme na tenké plátky. Z obou stran potřeme solí. Majoránku promícháme se lžící oleje a směsí maso potřeme. Necháme odležet pár hodin, ale záleží, kolik máme času

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a vepřovou kýtu orestujeme po obou stranách. Když se maso zatáhne a je zlatavé, podlijeme trochou vývaru, přikryjeme pokličkou a podusíme za občasného obracení doměkka

  3. Z výpeku maso vyjmeme a uchováme na teple. Vlijeme smetanu ke šlehání, přidáme brusinky a promícháme. Necháme provařit, vsypeme asi lžíci hotové jíšky a necháme 1 minutu provařit. Podle chuti dosolíme a dochutíme majoránkou. Do brusinkové omáčky vrátíme zpět maso a už jen krátce prohřejeme

  4. Vepřovou kýtu s brusinkovou omáčkou podáváme s knedlíkem, bramborovými noky nebo jinou přílohou podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!