Pórkové rizoto s parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1,5 ks pórek
6 lžic parmazán
2 hrnky rýže natural
2 lžíce olivový olej
čerstvě mletý pepř
1 kostka zeleninový bujon bio
omáčka tamari

Postup přípravy receptu

  1. Rýži natural propláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme zeleninovou kostku. Já ji kupuju ve zdravé výživě. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí za občasného promíchání. Tento druh rýže potřebuje více času - zhruba 45 minut

  2. Mezitím si očistíme pórek, nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji. Zalijeme troškou vody, osolíme, opepříme a necháme krátce podusit

  3. Z uvařené rýže slijeme přebytečnou vodu, přimícháme pórek a podle potřeby ještě dosolíme, dopepříme. Já přidávám ještě lžíci tamari omáčky, ale nemusí být

  4. Pórkové rizoto sypeme před podáváním parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!