Pomerančové koláčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1/2 lžičky skořice 2 ks bílek 1 ks bílek 1 ks pomeranč 140 g mandle 7 ks hřebíček 140 g cukr krupice cukr krupice 150 g cukr moučka 125 g hladká mouka kandované ovoce pomerančová šťáva
Postup Pomerančové koláčky
Postup přípravy receptu
-
Mandle spaříme, oloupeme, necháme dobře oschnout a pak je nastrouháme na jemno. Hřebíček utlučeme v hmoždíři. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a na chvíli ji dáme oschnout na topení
V misce utřeme bílky s cukrem do hladké bílé kašičky. Postupně přimícháváme prosátou hladkou mouku smíchanou s mandlemi, pomerančovou kůrou, skořicí i hřebíčkem a vypracujeme nelepivé těsto
Těsto na vále posypaném cukrem krupicí vyválíme na placku minimálně 0,5 cm vysokou, ze které formičkou vypichujeme kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem
Pomerančové koláčky pečeme zvolna asi 10 minut na 165 °C. Upečená kolečka necháme na plechu vychladnout!!
Pomerančovou šťávu utřeme s cukrem a bílkem do hladké lesklé bílé polevy (Pozor, při natírání rychle houstne!). Vychladlá kolečka potřeme polevou a ozdobíme na nudličky nakrájeným kandovaným ovocem (barevný ananas, oranžát)
Pomerančovými koláčky doplníme tác s cukrovím.