Pomerančové koláčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1/2 lžičky skořice
2 ks bílek
1 ks bílek
1 ks pomeranč
140 g mandle
7 ks hřebíček
140 g cukr krupice
cukr krupice
150 g cukr moučka
125 g hladká mouka
kandované ovoce
pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Mandle spaříme, oloupeme, necháme dobře oschnout a pak je nastrouháme na jemno. Hřebíček utlučeme v hmoždíři. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a na chvíli ji dáme oschnout na topení

  2. V misce utřeme bílky s cukrem do hladké bílé kašičky. Postupně přimícháváme prosátou hladkou mouku smíchanou s mandlemi, pomerančovou kůrou, skořicí i hřebíčkem a vypracujeme nelepivé těsto

  3. Těsto na vále posypaném cukrem krupicí vyválíme na placku minimálně 0,5 cm vysokou, ze které formičkou vypichujeme kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem

  4. Pomerančové koláčky pečeme zvolna asi 10 minut na 165 °C. Upečená kolečka necháme na plechu vychladnout!!

  5. Pomerančovou šťávu utřeme s cukrem a bílkem do hladké lesklé bílé polevy (Pozor, při natírání rychle houstne!). Vychladlá kolečka potřeme polevou a ozdobíme na nudličky nakrájeným kandovaným ovocem (barevný ananas, oranžát)

  6. Pomerančovými koláčky doplníme tác s cukrovím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!