Snadné pomerančové cukroví recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

250 g máslo
4 ks žloutek
150 g cukr moučka
140 g cukr moučka
1 - 2 lžíce vařící voda
360 g hladká mouka
1 lžička pomerančová kůra
3 lžíce pomerančová šťáva
1 špetka mletý hřebíček
kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Pro úspěch toho receptu musí mít všechny ingredience stejnou pokojovou teplotu. Mouku prosejeme a máslo nakrájíme na kostičky. Žloutky oddělíme od bílků a z omytého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu

  2. V míse promícháme prosátou mouku s moučkovým cukrem, pomerančovou kůrou, mletým hřebíčkem, žloutky a změklým máslem. Ze směsi vyhněteme středně vláčné těsto, které necháme v chladu asi 2 hodiny odpočinout. Potom z těsta vyválíme placku o síle asi 1,5 - 2 mm a tvořítky vykrájíme nejrůznější tvary cukroví, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Sušenky pečeme v dobře předehřáté troubě asi při 200 °C dorůžova

  3. Vychladlé sušenky zdobíme cukrovou polevou s chutí pomeranče a kandovanou pomerančovou kůrou. Cukrovou polevu připravíme promícháním moučkového cukru s pomerančovou šťávou a horkou vodou. Kandovanou pomerančovou kůru můžeme nahradit čerstvou kůrou z pomeranče, kterou spaříme a obalíme v cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!