Pomerančová játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
2 ks pomeranč
500 g vepřová játra
podle potřeby
sůl
mletá sladká paprika
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra nakrájíme na plátky.

  2. Po obou stranách je opečeme na pánvi na rozpáleném másle. Po opečení je osolíme, poprášíme mletou červenou paprikou a vybereme je z pánve na nahřátý talíř.

  3. Oloupané pomeranče rozřežeme na tenká kolečka a krátce je opečeme na másle, které zůstalo na pánvi po opékání jater.

  4. Na talíře dáme porce bramborové kaše, opečená játra a kolečka pomerančů. Pomerančová játra ozdobíme snítkami petrželky kudrnky. Pomerančová játra ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!